Persbericht: Waddenburgemeesters nemen postzegels in ontvangst


Harlingen, 11 juni 2019 – Vrijdag 7 juni is in Harlingen het verzamelvel ‘Mooi Nederland 2019’ uitgereikt aan de burgemeesters van de vijf Waddeneilanden. De bekende postzegelserie ‘Mooi Nederland’ van PostNL heeft dit jaar in het teken gestaan van de natuur en architectuur van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het verzamelvel is de laatste uitgifte in deze serie. PostNL maakt volgend jaar de opvolger van ‘Mooi Nederland’ bekend.

In het ontwerp van de vijf postzegels van het verzamelvel ‘Mooi Nederland 2019’ speelt de eilandvorm de hoofdrol. Elk van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden heeft een eigen postzegel met een eigen kleur gekregen. Op de achtergrond van iedere postzegel staat een landschapsfoto in duotone, met zicht op de vuurtoren van het desbetreffende eiland. Daaromheen zijn foto’s geplaatst met herkenbare beelden van ieder eiland.

Het verzamelvel ‘Mooi Nederland 2019’ is verkrijgbaar bij PostNL-locaties op de Waddeneilanden, bij het postkantoor in de Bruna-winkels en via www.postnl.nl/bijzondere-postzegels. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald. Van links naar rechts Diana Lansu (PostNL), waarnemend burgemeester Gerard van Klaveren van Ameland, burgemeester Bert Wassink van Terschelling, burgemeester Michiel Uitdehaag van Texel, burgemeester Tineke Schokker-Strampel van Vlieland en Bas van den Dries (PostNL). Burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog was verhinderd.