Verslag raadsleden 2-daagse Schiermonnikoog

Op 9 en 10 maart 2017 hebben de gemeenteraadsleden een bezoek gebracht aan Schiermonnikoog in het kader van de samenwerking. Er is uitvoerig gesproken over de komst en inhoud van de omgevingswet aan de hand van een presentatie door Aletta Kalma en Eveline Lindenbergh. Vervolgens stond een fietstocht op de agenda over het eiland met een bezoek aan begraafplaats Vredenhof. Na de fietstocht ging het gesprek over het jaarplan voor de onderzoeken van de Rekenkamercommissie. Gesproken werd onder andere over de mogelijkheden van onderzoek naar de Waddentoets. De dag werd afgesloten met een diner en overnachting in hotel vd Werff.

Vrijdagochtend ging het over de methode “‘ONAF’, het nieuwe SMART” onder leiding van Twijnstra en Gudde. Om 12.30uur werd de tweedaagse afgesloten en vertrok een ieder weer naar het eigen eiland.