Toekomstig Regio Deal de Waddeneilanden op bezoek bij Regio Zwolle

Een delegatie van bestuurders en ambtenaren van de Waddengemeenten, provincies en het Rijk en andere betrokkenen van de toekomstig Regio Deal de Waddeneilanden, bracht donderdag 23 maart 2023 een bezoek aan Ommen, Raalte en Zwolle. Daar werden een aantal projecten uit de Regio Deal Regio Zwolle bezocht. Burgemeester Vlieland en voorzitter van het Programma Waddeneilanden: ‘Het waren twee inspirerende dagen: mooi om te zien hoe regio, rijk, ondernemers en inwoners samen stappen zetten en echt iets voor elkaar betekenen. De inzichten en geleerde lessen helpen ons verder op weg in de Regio Deal.’ 

Bezoeken van vier projecten

Bij Erve Vechtdal hoorden de deelnemers meer over de Regio Deal Zwolle en geleerde lessen uit de praktijk. Ook werd ingegaan op het project ‘Ruimte voor de Vecht’ waarbij 13 maatschappelijke en overheidsorganisaties samen werken aan duurzame ontwikkeling en bekendheid van het Vechtdal.

Het bezoek aan Green East / Green Impact maakte duidelijk hoe ondernemers en studenten de circulaire economie voor de agri- en foodbusiness op gang helpen. Bij het Deltion College in Zwolle leerden de deelnemers hoe het college samen met bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Zwolle werken aan praktijkgericht innovatie gedreven technisch onderwijs. Het sluitstuk van de tweedaagse was een bezoek aan Frederiksoord waar via de Regio Deal wordt gewerkt aan een vijfsterren-vrijetijdsregio.

Over de Toekomstig Regio Deal de Waddeneilanden

Met een Regio Deal willen de Waddeneilanden een vliegwiel op gang brengen en een structurele verandering realiseren om zo verder te bouwen aan een toekomstbestendige regio waar mensen een leven lang kunnen wonen, werken en leven. In februari 2023 maakte het ministerie van BZK bekend dat de Regio Deal-aanvraag van de Waddeneilanden is geselecteerd als één van de voorstellen voor verdere uitwerking tot een Regio Deal. Momenteel wordt samen met het Rijk bepaald welke doelen en gezamenlijke inzet opgenomen worden in de Regio Deal van de Waddeneilanden. Die afspraken komen in een convenant dat naar verwachting na de zomer door partijen ondertekend wordt waarna gestart kan worden met de uitvoering van de Regio Deal.

#dewaddeneilanden #regiozwolle #datdoetdedeal #elkeregiotelt

Informatie Regio Deal Zwolle: https://datdoetdedeal.nl/(externe link)

Informatie over het programma Regio Deals van het Rijk: https://www.elkeregiotelt.nl/(externe link)

Collega's van de Waddeneilanden die werken aan de Regio Deal staan buiten in Regio Zwolle bij een natuurspeelplek.