Nieuwe waarnemend burgemeester Terschelling benoemd


Jon Hermans-Vloedbeld (VVD, 66) is in de woning van commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok beëdigd als waarnemend burgemeester van Terschelling. De benoeming gaat in op 1 april.

Het besluit kwam tot stand in goed overleg en in overeenstemming met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Terschelling die unaniem waren. Hermans-Vloedbeld blijft waarnemer tot 1 november dit jaar. Dan maakt ze plaats voor een kroonbenoemde burgemeester.

Hermans-Vloedbeld heeft veel ervaring in het openbaar bestuur. Ze was burgemeester in vijf gemeenten. Haar kennis en ervaring op het gebied van openbare orde en veiligheid waren voor de commissaris reden haar te vragen. In deze tijden van crisis komt dat goed van pas. Ze was raadslid en wethouder in Losser en burgemeester van Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo en waarnemend burgemeester van Oud-Beijerland en Noordwijk.

Op Terschelling is ze de opvolger van Bert Wassink (GroenLinks) die op 1 april aan de slag gaat als wethouder in Leeuwarden. In januari maakte hij bekend zich niet herbenoembaar te stellen voor een tweede termijn op het eiland. Met de benoeming van Hermans-Vloedbeld telt Fryslân zes vrouwelijke burgemeesters. Niet eerder waren er in deze provincie zes vrouwelijke burgemeesters.