Persbericht: IMF subsidie voor MadNes en 17 andere projecten op de Friese Wadden


Het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân heeft € 13.200 subsidie verstrekt aan stichting MadNes op Ameland. Dit geld wordt gebruikt voor het experimenteren met circulaire systemen tijdens het MadNes festival dat gericht is op muziek, sport en duurzaamheid. De komende editie wil het festival de bezoekers ook kennis laten maken met hergebruik van rioolwater. MadNes vindt namelijk plaats op het strand en heeft daardoor problemen met de rioolcapaciteit. In samenwerking met Semilla Sanitation Hubs worden hierbij de nieuwste technologieën toegepast. De Waddencampus wordt betrokken om de bezoekers ook visueel bewust te maken van het circulaire systeem. Het project kost € 33.000.

MadNes is een van de 18 projecten op de Friese Waddeneilanden die IMF-subsidie krijgt. Die projecten zorgen samen voor een investering van ruim € 577.950 in de leefbaarheid van de eilanden.

Iepen Mienskipsfûns

In 2019 kan er nog op twee momenten subsidie uit het IMF worden aangevraagd (in april en september). Ook dan is weer de voorwaarde dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Kijk voor de nieuwe openstellingsperiodes en meer informatie op www.streekwurk.frl/imf.